Friday, November 30, 2007

Välkommen till parkeringen


Då var en de sjukt jobbiga veckorna innan julen istortsett avklarad, det blir ungefär samma känsla som det där kinderägget ser ut att ha. Glad men tom... Har verkligen inte mycket energi i kroppen när det börjar dra ihop sig för helg, men fan vad skoj det ska bli. Fredag med hockey och massa bra folk man inte träffat på två veckor nu och sen Julmarknad på lördag och mys resten av helgen. Det är precis vad som behövs just nu.

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Veckan som gått då, var faktiskt på damhockey i söndags, hur otippat var inte det? Visade sig att Leksand mötte västerhaninge i hallen som ligger två minuter hemifårn mig så jag hänge med Daniel dit, helt ok faktiskt men det går inte upp mot riktigt hockey, för det är ju nästan en helt annan sport när man tar bort tacklingarna.

I övrigt har det mest blivit plugg denna veckan, en massa projektdeadlines, redovisningar, labbar och annat skit som tyvär måste göras. Är lite skoj när man nån gång ibland får nån lite break i det tråkiga och får göra nåt lite småskoj, varit två såna denna veckan, det roligaste som tillverkats att firma Dahlman & Gidlund denna veckan är följande spel
http://www.attacking-vikings.com/inet07/lab2.html
Inte klart men roligare än att bevisa termination...

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Igår utanför ICA fick jag och Matti den briljanta idén att överraska min bror med lite champagne och cigarrer när han kom hem från jobbet. Redan där märker man att allt inte står rätt till i våra huvuden. Men det räcker inte med det, vi bestämde oss för att vi skulle göra det utomhus.

Åter till dagens händelser. Vi köpte nödvändiga tillbehör för att utföra våran plan under dagen, tre cigarrer och 1,5 liter champagne. När klockan började närma sig tiden då bror min skulle komma hem började vi bära ut bord och stolar och duka upp lite fint på en parkeringsficka vid vägen så att han skulle se oss när han kom gående. Och där satt vi glatt med glasen i högsta hugg när han kommer gående. Det är en något förvånad bror som sätter sig ner på en stol och börjar drticka med oss. All konversation från mig och Matti blev även lite spontant väldigt sofistikerad och efter en stund tar vi fram våra fina cigarrer.


En blandning av förvånade grannar, grannar som blev avundsjuka och alkisgrannar gick förbi och de olika grupperingarnas reaktioner kan man lista ut av namnet. Närmare en flaska senare var det dags att dra sig in för att käka.

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Resten av kvällen har spenderats framför TVn och filmen Ski School, sjukt skön film och liknar jävligt mycket hur Mattis liv kommer se ut de närmaste fyra månaderna. Apropå det, på lördag drar Matti iväg till alperna. Kommer bli sjukt trisst att inte ha nån att flumma med de dagar inte bror är hemma nu. Dock har jag jullov 1,5 månader och då är jag hemma i Borlänge och softar å myser, så den mesta av tiden kommer bli riktigt trevlig.

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^

14:00 imorrn, då bär det av mot Leksand, storbuss från Stockholm, känns skönt att vi börjar kunna få ihop såna lite då och då igen. Är så jävla taggad inför matchen mot reserdanska hökarna. Tror vi kommer få se en riktigt bra match och ytterligare tre sköna poäng i en fullsatt Ejendals. Så jävla skönt!

Bästa
2. 7-3 mot roegle, kennys hjältar
3. Fullsatt Ejendals
4. Guitar Hero III
5. Göteborgarn (jävligt oväntad)
6. Popcornet Pontus

Sämsta
1. Semantik
2. Ingen snö
3. För lite gratis öl

Hockey spree
Daniel Meisels

Thursday, November 22, 2007

4 * 3 poäng


Har blivit en riktigt lång helg detta, trots att det är natten mot torsdag känns det fortfarande som att veckan inte börjat på riktigt. Å fan va skoj det har varit, då syftar jag framförallt på hockeyhelgen.
Fredag med hockey och fest, hur kul som helst. Kommentarer överflödiga.
^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^

Lördagen var man måttlit pigg när man skulle upp för att gå till innebandyn. Men man klarade det och det var värt slitet. Vilken sjukt rolig turnering det blev iår. Vi spelade hårt och fick i många matcher spelet ditt vi ville, skickligare motstådare kom ur balans och vi gick därifrån med poäng. Hårda matcher var det, med när matchen är slut skiter man i att man fått massor av smällar utan lämnar det som händer på planen på planen. Tyvär missade vi i sista matchen våran slutspelsplats, men turneringen får ändå ses som jävligt lyckad.

Kvällen sen, kort förfest i stugan följt av mat i arenan. Riktigt skönt, när det var dags för fotbollen mot spanjorerna drog vi vidare till 14b för att kika där kombinerat med öl och musik.
Var ju nämligen så att Stiko Per var på plats och bättre underhållning än så är svårt att få. Jävligt skön ny låt spelade han också, längtar tills skivan kommer...

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Söndagen då, vaknar upp på tok för tidigt för ens eget bästa. Har sån sjuk träningsvärk i bena så man knappt kommer ur sängen, kände mig som en pensionär resen a dagen, helt orörlig. Som om inte det var nog har man blåmärken och diverse småsmärtor sen alla smällar från innebandyn. Man är alltså inte helt rörlig men man känner att allt var värt det så jävla skoj som man haft.

Efter en ruggigt seg promenad in till byn var det dags för frukost, Siljan var stängt så fick bli mackor från ICA inne i Arenan istället, huvudsaken man fick nåt i sig.

Några timmar senare var det dags för förfest i Arenan, en av få gånger det var vettig mat med tanke på priset, tyvär tyckte inte min mage att jag skulle äta så mycket som jag ville så blev lugnt ätande av några köttbitar. Om den efterföljande matchen är det inte mycket att säga, 7-3 och det var inte direkt något skönspel.

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^



Måndag morgon vaknade jag i Borlänge, hade stannat kvar över natten för att slippa kvällståget. Eftersom jag skulle vara i skolan vid 1o blev det det äckligt tidiga x2000 för att hinna. Dock kom man fram vid 9 så blev att sova på en soffa i skolan med en kasse som kudde, lite uteliggarstyle, städaren glodde rätt rejält... Orkade dock bara två timmar i skolan innan jag gick hem och sov.


^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^



Tisdagen var tänkt att bli en lugn dag, försöka beta av lite skoljobb och annars bara återhämta sig för att orka med onsdagens hockeymatch. Mycket riktigt blev det skoljobb, men inte blev det att ta det lugnt efter det inte. Leksands J20 spelade ju matchs mot skansens IF (DIF) på hovet så blev att möta upp med Kenta, Daniel W, Meisels och M:s polare (passiv åskådare) en timme innan match för en öl. Väl på matchen hittade vi en lämplig plats att stå på, fram med trumman och de två viftflaggorna vi hade med oss för nu jävlar skulle det röjjas. Med trasig röst, smärtor i hela kroppen kör vi vår 4 mannaklack i tre perioder och i sista så röjde vi på rejält och utedelningen kom också 18:45 in i tredje perioden satt Enmalm det avgörande 1-0 målet. Efter det fick vi även igång växelsång med andra sidan en kort stund, STORT!;)

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Onsdag och dags för något man sett fram emot med en rätt rejäl portion oro, match mot Almtuna i Gränby ishall, hemskare ställe får man leta efter, kommer ihåg att jag nån natt förra säsongen tog en "gruppbild" med gösta utanför där med texten, hit ska vi aldrig mer. Men nu satt jag där likföbannat i en bil på väg mot hockeyns hellvete. Tårkigare motstånd får man leta efter och det är nåt med den där hallen som får Leksand att spela sin sämsta hockey någonsin så fort de kommer in på isen. Den här gången började matchen bra och med ledning 1-0 ledning fick man hopp, men efter två perioder och underläge med 2-1 kändes allt som vanligt. Inte en pass gick hem, puckar gick i mål som inte borde gå i mål och domaren har köpt såna där häftiga glasögon med inbyggd DVD som gör att man kan se som 50'' skärm vart som helst, vilket resulterar i att han missar stora delar av matchen. Dessutom lät klacken snäppet mindre än vad vi fyra personer som var på hovet dagen innan gjorde. Men så plötligt händer det, rapporter kommer in om att DD:s liverapportör skriver att klacken är den sämsta sen 80-talet. Klacken vaknar, laget vaknar och från star i 3:e perioden så rör knappt almtuna pucken, det är inga vidare avslut men en jävla dominans och då kommer målen och vem är det som sätter 3-2 om inte den största krigaren av dem alla, 3-2 av Jens Bergenström, ingen annan skulle lyckas få in en puck i den luckan som inte fanns. Har bara en sak att säga mer om denna dagen...

SPÖKET HAR DÖTT!!!

Äntligen en vinst i gränby mot almtuna. Som Kenta skulle säga, TRE poäng!

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^

Morgondagen blir lugn men med äckligt mycket skoljobb, måste jobba på duktigt om man ska hinna åka hem på fredag.

Bästalistan
2. Vinst mot almtuna
3. J20
4. Läck
5. t, t, (t)Yngre
6. Martin Gärdsback

Sämstalistan
1. Gränby
2. Den som bestämde att helgerna bara ska vara två dagar
3. Deadlines på måndagar

Bubblare
Daniel Meisels

Friday, November 16, 2007

Hockeyhelg



Snart är det dags, två matcher på tre dagar och dessutom en jävla massa trevligt folk och skoj festande. Det här är vad som fått en att orka med all skit sista tiden.

Innebandyn på lördag ska bli så sjukt skoj, 3/5 av GBK har gått med i nya laget så motståndarna har ingen chans överhuvud taget. Som det på http://www.superstars.nu/ står "Det är redan avgjort", vi kommer vinna. På vilket sätt det sker får framtiden utvisa men vinna det kommer vi göra.

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^





Snö var det ja, bilden närmast ovanför bör ses som ett tips till många Stocholmare, antar att det var så reklamplaceringen var tänkt. Halkbana...



Hursomhelst, efter att haft en riktigt slitsam vecka med tre jobba deadlines var det dags att ta det riktigt lugnt. Gick upp vi 4, kika på lite tv med matti när vi plötsligt fick idéen att köpa en pulka för att åka i backen som ligger precis brevid vår lägenhet. Vi åker in till stan är där 18.59 och upptäcker att allt vettigt är stängt utom Åhlens som inte har pulkor. Jahaja, nuförtiden ska visst folks ungar spela tvspel och liknande, aktiva lekar är uppebarligen historia.

Vi går och äter på tacobar där vi träffar Gösta som är upptagen med damer, gör ett mindre överfall och avlägsnar oss mot vårt bord. Gösta var rolig under resterande delen av måltiden, hetsade som fan, får se hur det ser ut under innebandyn;)

I besvikelsne över pulkan gick vi vidare mot O'Learys på kungsholmen där Matti jobbar lite då och då, skaplig rabbat kan man ju säga, 8 öl, 7st 8+ cl shots och 2 bacardib för 150kr, skapligt billig kväll. Dessutom sjukt trevligt bartender som dessutom råkar vara barchef, dit blir det att gå fler gånger kan jag lova.


^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^



Åter till helgen, imorrn (idag) 11.44 åker tåget mot Leksand, ska möta upp Gösta vid 11 ungefär är det sagt, får väl se vad klockan blir innan vi lyckats med konsten att lokalisera varandra och ornat allt.

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^









Kan inte annat än konstatera hur skönt det är att inte bo i centrala Stockholm, 20-30 min bussresa från kala blöta centrum ut till det som syns på bilden ovan är hur skönt som helst!

Dagens bästa:

2. Snö

3. Bror

4. Gunnar K

5. Gösta

6. Matti

Dagens sämsta:

1. Åhlens

2. BR

3. Krångliga Tekniska Högskolan

Tuesday, November 13, 2007

Snön har fallit i Stockholm




Vaknar upp med en kvart kvar till sista direkbussen in till stan. Skyndar mig upp men hejdar mig en aning när jag kikar ut genom fönstret och ser att det snöat en hel del under natten. Och alla som någonsin varit här när första rejäla snön fallit vet ju vad det betyder, KAOS! Går hur som helst mot busshållplatsen, på vägen ser man en måttligt nöjd hyresvärd som fastnat med sin lilla elbil i snön, han har aldrig jobbat på posten han inte...
Nästa syn är busshållplatsen, syns tydligt att det inte kommit en buss på ett tag. När man sen väl åkt iväg med bussen dröjer det inte länge förän man ser hur det går när det kommer snö. Efter FÖRSTA kurvan så ser man TVÅ bussar som kört av vägen och en liten bit längre fram ser man hur farbror blå står och dirigerar trafiken, känns ju növändigt för en dm snö, skaffa en till plogbil så det åtministone finns två i stan och sätt på vinterdäcken...


Stockholmnarna är ett lustigt släkte när det gäller att köra bil, de verkar tro att snön minsan inte ska komma i Stockholm, "sånt kommer ju bara på landet, jevla bönder". Så vinterdäck verkar ju onödigt, anledningen till att inte vinterdäcken åkt på hos de flesta verkar vara att de inte kan byta däck själva, nejnej de ska in på verkstan och göra det. Det som är så
otroligt svårt och jobbigt att byta däck, men men man kan väl bryta en nagel antar jag. Men när snön väl kommer så verkar inte hissen gå ända upp, kör man med BMW:n in en brant kurva i 70 med sommardäck går det inte alltid så bra, här kommer något många av dessa personer borde läsa, rondellen flyttar sig inte när du tutar!

Min busschaufför verkar iallafall förstått att det kan vara halt på småvägarna, dock verkar det där med anpassa hastigheten efter väglaget när man senare kom in på de uppkörda vägarna gått fram. Men men, man kan inte få allt;)
(Finns vettiga och trevliga Stockholmare också, trot eller ej, men de släktet kör oftast inte i diket så fort det blir snö:P)


^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Redovisning idag, snacka tio minuter om datasäkerhet. Inte speciellt jobbigt om man inte hade två deadlines inom 24 timmar, en 23.59 idag och en 10.00 imorrn. Men men det fixar sig bara man kikar på det lite. Hockey igår, 2-0 mot aik. Verkar inte varit nån större match men vinst och 3 poäng är det som räknas och man kan dessutom håna gnagarna lite extra om man skulle se nån. Green skadad dock, det tycker jag inte om. Bara hoppas att det inte leder till nåt långvarigt.


^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Dagens Bästa
2.Snö


Dagens Sämsta
1.Stockholmare i motorfordon
2.SL

Monday, November 12, 2007

Hjälp, en grön attackhamster!





Ungefär så känns det att skriva nåt här, men nån gång ska man göra nåt annat än att lägga upp bilder.


^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Hockey idag och så sitter man här i Haninge och har ingen möjlighet att se matchen, känns riktigt riktigt illa faktiskt. Skulle ju varit bortamatch idag, hade ju passat aldeles utmärkt med tanke på att man ändå åker förbi den s.k. hockeyhallen dagligen. Men tydligen är det viktigare med nån gala som lika gärna kunde vara i nån liten festlokal nånstans. Man kan ju undra hur det egenltigen går till att boka Hovet, "oj det var visst en hockeymatch där, aja den flyttar vi på", eller "Vi har match då, ajfan vi har glömt bokat nån hall, nån som har nån uterink som är ledig?". Nåt allvarligt fel är det iallfall.


^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Första dagen man slapp undvika SL kontrollanter idag, väldigt skönt med ytterligare ett tecken på hur sjukt saker fungerar, har nämligen haft kort sedan i Augusti men eftersom skolan var sena med att skicka ut studentleg har jag senaste veckorna riskerat böter på 1200:- varje gång man åker sån där tunnelbana. Stockholmarna kan dom, eller iallfall vissa.


^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^




Dagens pris till drygaste person går dock till falken, det är svårt att irrtera sig mer på någon, fattas bara att han skulle vara moring. Första gången falken trädde fram var vid en tenta där han började klaga på att det lät mycket när någon öppnade en bok, för att sedan själv vara mest högljudd av alla. Falken är i övrigt en av de största "asslickers" som någonsin funnits, därför är nog det roligaste denna kufiska person gjort att komma in fem minuter sent, sätta sig längst fram, somna och snarka i 45 minuter för att sedan vakna av någon som säger, "Har du sovit gott?".

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^

Dagens bästa
Ständig listetta. Min Mupp
2. 2-0 mot aik, vet inget om matchen, lite snålt med mål, men än en gång 3 viktiga poäng.
3. Språkteknologi, enough said
4. Axel
5. Ryska semantikhuliganen
6. Snö


Dagens sämsta
1. Falken
2. Semantik

Monday, November 5, 2007