Thursday, December 13, 2007

Klockan är 7, det här är ekot

God morgon, eller för mig blir det något i stil med god middag. Är nu maximalt 8 timmar och 15 minuter kvar tills jag får sova. Men när klockan väl är 15.15 är jag förmodligen inte trött längre. Börjar närma mig 500 probleminskickningar nu, känns som de blir minre förändringar varje gång. Men det blir bättre och bättre iallafall.
Mins knappt hur det känns att sova mer än 4 timmar på en natt, har sett 4 timmar som en lång tid att sova senaste tiden. Galet galet...

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^

Skolan har ändå kännts ganska skoj på senaste tiden, känns som allt löst pack som drivit runt där man är om dagarna så sakta börjat försvinna. Dessutom har inte vissa irritationsobjekt varit som bortblåsta och vissa har faktiskt till viss del skärpt sig. Miracles do happend...
Projektuppgiften som ska vara klar 15:15 idag är faktiskt jävligt skoj, synd bara att man inte riktigt har tid/ork att göra den så bra som man skulle vilja. Säga vad man vill om att jobba 24/7, men ens tankebanor börjar spåra ur lite smått. Kommer bli spännande på torsdag när man ska redovisa vad man gjort och argumentera för nån lösning man gjort när man inte sovit på ett bra jävla tag. Blir att köra samma stuk som på de senaste redovisningarna vi haft, snacka på så att man inte hinner få nå frågor;)

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^

Ser ut som jag missar hockeyn på fredag också, känns lite jobbigt men smällar man får ta. Får föröska prioritera skolan nu en stund för i kvalet kommer det bli skillnad;)
Tror grabbarna kommer skärpa till sig till på fredag iallafall och ta 3 poäng, förväntar mig inget annat än att fokus ska vara ett par snäpp högre än i måndags.

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^

Bästa
2. Axel
3. Kenta
4. TSP

Sämsta
1. HW D
2. Ingen snö

Dagens sömntuta
Daniel Meisels

Tuesday, December 11, 2007

Sömn, vad är det?


Det är jävligt mycket nu, så mycket att jag inte ens kom iväg till hockeyns idag. Då är det mycket, dock verkar jag inte missat så mycket, men ändå. Sovit ungefär EN timme de senaste två dygnen, inte bra men har så sjukt mycket saker fram till onsdag nu, sen blir det tentaplugg. Då kan man iallafall försöka få sova på nätterna, om man nu lyckas. Är så sjukt uppe i varv när man lägger sig så det blir svårt att somna. Så är även fallet just nu, sjukt...
Alla kurser just nu ser ut att lösa sig på ett eller annat sätt iallfall, enda kvarvarande frågetecknet är väl semantiken, men på sex dagar lär man väl även kunna klara av det omöjliga. Som om jag inte hade nog att göra nu har nånting gått sönder i min högerarm som gör att jag inte kan röra den speciellt mycket eller lyfta nåt. Misstänker att det har nåt att göra med de lösa benflisor jag har där sedan tidigare, drygt är det iallfall...
^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Kenta ska ha opererats idag, inte hört nåt mer om hur det gått men det har nog gått fint och snart är kungen på plats på läktaren igen. Tycker det har varit härligt att sett det stöd som kenta fått senaste dagarna. Visar verkligen vilken skön attityd som finns hos våra supportrar. Angående händelsen på hovet, enligt sittplatspublik på motsatt sida ska en polis stått i gången precis bakom våran läktare och tittat på genom hela händelseförloppet, från första hetsen till smällen på Kenta, pinsamt om så är fallet, riktigt pinsamt.
^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Onsdagen denna veckan blir spännande, först stenhårt jobbande på rapport och inet, sen göra TSP som fan för att runda av dagen med lite julpyssel hemma med bror och brors "fru". Pepparkaks och lussekattsbak står på schemat, även klä julgranen. Vet att det är lite tidigt men vi vill ha en julgran i lägenheten och ingen bor här över jul så det får bli nu julgranen kommer in. Kommer bli riktigt trevligt.
^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Bäst
2. Kenta
3. Snart Jul
Sämst
1. Fortfarande ingen snö
2. Semantik
3. Tanter som tar upp flera platser på bussen
Dagens Pizzabagare
Daniel Meisels

Wednesday, December 5, 2007

Kenta är en hjälte


Kenta behöver ingen närmare introduktion, han är lite av en legend och en av de absolut snällaste personer man kan tänka sig. Men det finns idioter, idioter som av nån anledning var tvungna att flyga på och slå ner Kenta. FY FAN VAD LÅGT!!!
I allmänhet en seg match mot Hammarby idag, inte mycket att säga om den, men så var det ett litet gäng med hammarbyare, eller egenltigen kan man inte kalla dem det, de borde gå in under kategorin fega svin. Det finns de som slåss mot de som vill slåss och inte flyger på folk till höger och vänster och så finns det de som slår på vem som helst, bara de får slåss. De som "hammarbyare" som idag befann sig på Leksands sektion tillhör defenitivt den senast nämnda kategorin. Självklart slår folk tillbaka när ett gäng försöker storma en läktare, självförsvar kallas det, men att storma en läktare, slå ner oskyldiga människor som inte gjort någon illa och sen sitta och tycka att man hade rätt att göra det för att man fått en smäll tillbaka är helt jävla ofattbart.
Tycker synd om Hammarby Hockey, lite iallfall, det sista de behöver är straff för att nån som kallas sig supporter inte kan uppföra sig. Säkerheten idag höll dock ungefär samma klass som en pojklagsmatch mellan Kvarnsveden och Forssa, för er som inte känner till stadsdelar i Borlänge så är Kvarnsveden och Forssa stora rivaler. En vis gammal gumma sade en gång att den dagen Kvarnsveden och Forssa växer ihop startar tredje världskriget.
Aja, nog med sidospår... Det fanns inga vakter vid någon av utgångarna närmast Leksandsklacken, när bråkmakarna dök upp och började hetsa kom en civilklädd säkerhetsavsvarig ner och satt sig och pratade med dem, de ska fan föras ut av ett helt gäng vakter inte kunna sitta där lugnt och stilla för att några minuter senare storma läktaren. När det hände befann sig närmaste riktiga vakt långt från händelserna och ja, resten är historia som man säger. Det viktiga är att Kenta verkade klara sig efter omständigheterna bra och jag hoppas att man får se honom på hockey snart igen, för fan, det är ingen riktig hockey utan Kenta.
Jag vet inte vad man ska tycka egenltigen, men jag hoppas trots allt att Hammarby Hockey klarar sig ur sin ekonomiska kris och kan spela klart säsongen, mest för att det faktiskt finns jävligt mycket trevligt folk av olika tillhörigheter som faktiskt håller på Hammarby och beter sig vettigt.
^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Eftersom detta är dagens andra inlägg kommer här ett tillägg till listan.
Dagens Hjälte
Kenta

Snikna jävlar


Lika bra att börja med senaste dagarnas stora samtalsämne, hammabys stora tabbe att öka biljettpriserna till 400:- för alla Leksingar, skandal är det verkligen. Dock backade de riktigt fort och sänkte priserna till 150:- igen. Men de ger sig inte utan försöker kasta skit på Göran som gör ett jävla jobb med att försöka få bra villkor för biljetter här i Stockholmsområdet, och säga att han tackat nej till billigare biljetter. De glömde dock den lilla detaljen med det sjuka motkravet på 500 biljetter garanterat sålda till medlemmar. Även om det garanterat kommer fler Leksingar så skulle det inte säljas så många via Superstars STHLM om det inte är nån stor organiserad resa hit. Inte lätt för en ideell förrening att ligga ute med 50000:- som man inte vet om man får igen.
Trodde i det längsta att även jag skulle bli en av dem som struntar i matchen idag, men så blir inte fallet. Det är nämligen så att för första gången i år kan min bror komma ifrån jobbet i tid för att följa med på match och då tänker inte jag strunta i matchen. Är även Läcks första match på ett bra tag idag, ska bli jävligt skoj. Dags att slå Örnens rekord i längst hållna nolla?;)

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Helgen som gick var lugn och skön.
Hockey på fredagen, lugn är iofs helt fel ord för detta då jag var allt annat än lugn. Bra match anfallsmässigt, sämre match försvarsmässigt. Dock vet jag att kapaciteten finns där så jag är inte speciellt orolig. Skoj resa upp från Stockholm och stannade kvar hemma under helgen.
Julmarknad i Leksand på lördagen i snöyra och mys hemma i Borlänge på kvällen. Snowrollers, chips, grönsaker och mysigast flicka. Kan det bli bättre?
Söndagen blev ännu en lugn tillställning, bakade pepparkakor och lussekatter, så sjukt gott det är. Blev lite glögg till också innan det var dags att åka tillbaka till storstan.
När man kom hem till lägenheten var det ovanligt rent och tyst, Matti är ju i aperna...

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^

Resten av veckan har väl inte direkt varit spännande, skoljobb, skoljobb och ännu mera skoljobb. Börjar beta av alla inlämningar en efter en nu. Blir tufft att hinna med allt med det känns som ett måste. Mycket som står på spel när det gäller skolan nu när man är inne på slutspurten. 14 dagar kvar till jullovet nu, full fart fram tills dess så får man ängna sig åt sovande och annat sånt där som inte hinns med just nu.
Ansvariga för den här utbildningen borde verkligen ta sig en funderare, vi har uppgifter så att man sitter många fler timmar än vad kursen innefattar, och då är inte jag en av de som sitter mest och sliter direkt. Det är ett pinsamt system vi har och det är nog som värst här på krångliga tekniska högskolan också då den har ett något föråldrat upplägg vad det gäller kurser osv.

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^

Bästa
2. Pepparkakor
3. Lussekatter
4. Glögg
5. Hockey

Sämsta
1. Hammarby Hockey
2. kth
3. Ingen snö
4. Regn

Dagens biljetthämtare
Daniel Meisels